Problem med könsidentiteten

Får jag vara intergender när jag är kvinna, lever som kvinna, ser ut som en kvinna? Kan jag vara intergender när allt med min person är kvinnligt och feminint och min partner är en heterosexuell man? Kan jag vara intergender när nästan allt i mitt liv upprätthåller tvåkönsnormen? Hur är man ens intergender?

Min könsidentitet känns som ett fängelse, men jag vet inte vad som skulle vara bättre. Kanske är det i själva verket det som är att vara kvinna?

Annonser

2 tankar om “Problem med könsidentiteten

  1. Nog är det så, att vara kvinna är många gånger som ett fängelse. Det var något jag alltid tänkte under den långa tid jag var sambo pga alla förställningar om hur jag skulle vara som mamma och människa. Alla outtalade krav hängde som ett tungt ok över axlarna och ibland fick jag till och med höra att jag inte gjorde det jag skulle. Nu som singel under många år är det samma sak, du ses inte som helt ok som kvinna när du väljer ett liv utan en man. Men kvinna är jag absolut även om jag ofta faller utanför ramarna och inte agerar som de flesta andra heterokvinnor gör.

  2. Du får vara vad du vill!

    Jag är en så kallad ”kvinna”, lever i ett heterosexuellt förhållande är ”vit” och har fött sex barn. Men jag passar inte in där. Det är bara en yttre trygghet som skyddar mig från uppenbara trakasserier men de inre trakasserierna och känslorna av att inte passa in är desto mera omfattande. I många år trodde jag att det berodde på att jag inte var en typisk ”kvinna”, att jag inte passade in i den roll som tilldelats mig att spela vare sig jag ville eller inte. Nu tror jag snarare att jag inte vill spela någon roll alls som eventuellt skulle kunna tilldelas mig. Funderade allvarligt ett tag på att testa mig för att se om jag rent kroppsligt sett inte var typisk kvinna men nu tror jag att jag skiter i det. Vad spelar det för roll? Det är mera viktigt för mig nu att hitta en tillvaro där jag känner mig hemma och ett sammanhang som jag kan vila i. Känns omöjligt men jag måste. För vad ska jag annars göra? Ge upp?

    Ge inte upp du heller.

    Tro, hopp och kärlek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s