Hur bisexualitet bortförklaras. Exempel ur verkligheten

”Så var träffades du och S?”
”Vi var med i samma hbtq-förening.”
”Men? Hur?”
”Vi är bi.”
”Jaha okej. Fast vad gäller S verkar det mer som att hon bara experimenterat lite.”

Annonser

3 tankar om “Hur bisexualitet bortförklaras. Exempel ur verkligheten

  1. Jag vill inte på nåt sätt ursäkta det här beteendet, men min upplevelse är att en del av homosexuellas bifobi beror på heteronormen i samhället. T.ex: en bisexuell i ett heteroförhållande reproducerar ju heteronormen vilket kan ses som ett hot mot homosexuella. T.ex. om ett bisexuellt olikkönat par är tillsammans på en gayklubb, kan det kännas som ett hot eftersom man tänker att gayklubben ska vara ett homonormativt rum.
    Sen vet jag flera lesbiska som varit med om att deras bisexuella flickvänner lämnat dem eftersom de inte riktigt vågar/orkar vara med en tjej, utan tycker att det är enklare att vara med killar. Därför är nog en del lesbiska lite skeptiska till bisexuella tjejer, för hon har ju på nåt sätt ändå ett val att inte behöva ”komma ut” och leva i ett homoförhållande, utan kan i princip vara med killar hela sitt liv. Ett val som homosexuella inte har på samma sätt.
    D.v.s. gissar jag att om heteronormen och homofobin slutade så skulle också en del av bifobin sluta. Men som sagt, jag rättfärdigar inte den här bifobin på nåt sätt, utan det är bara en personlig reflektion jag haft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s