Genomskinliga blusar

”Om tjejer nu inte gillar att man kollar på deras bröst, varför har de då genomskinliga toppar?” undrade pojkvännen för några dagar sedan när det var riktigt soligt och varm ute och vi passerade några tjejer med mindre täckande kläder. Jag antar att pojkvännen kollade eftersom han tillade ”nää jag köper inte det”.

Detta är en oerhört komplex och svår fråga. Haha nä! Det är det verkligen inte! Det är en fråga om respekt och uppfostran.

Det kommer alltid finnas sådant eller sådana man vill betrakta lite extra. Personer som ser annorlunda ut, som beter sig annorlunda, som man finner attraktiva. När man pratar med någon som har en enorm finne i ansiktet och man verkligen måste anstränga sig för att inte stirra. Bara för att man vill titta betyder inte det att man ska titta.

Det är helt okej att se en annan person, men inte att ogenerat stirra. Det går faktiskt till och med att spana in någon på ett respektfullt sätt, men låt för säkerhets skull bli. Vissa personer tror dock att det endast finns ett sätt att titta på, men alla som någon gång blivit betraktade vet att det inte stämmer. Ibland känns det som att någon tagit på en, trots att hen bara tittat. Ibland kan man läsa någons tankar genom att se hens blick.

Tjejer med genomskinliga kläder har nog inget emot att brösten syns, de förväntar sig inte att killar ska blunda när de går förbi, men de har rätt att inte bli utstirrade. Och vad gäller stirrande killar, det spelar ingen roll hur påklädd man är, de kan med sina blickar få en att känna sig antastad om man så går klädd i regnställ.

Annonser

2 thoughts on “Genomskinliga blusar

    • Absolut, det är precis samma resonemang! Och det funkar inte att acceptera det bara för att det är ”mildare”, då är steget inte långt till att acceptera de grövre fallen heller. Det är precis det vi ser i våldtäktsdomar idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s