Filmkväll

Sambon har en stor filmsamling. Igår ville han se en film och generöst nog fick jag välja. Jag har tittat igenom samlingen hur många gånger som helst och det finns inget däri jag vill se. Därför sa jag att jag kunde tänka mig vilken som helst, så länge regissören var kvinna. Han kunde inte hitta någon, blev förbannad och sa att jag hade för höga krav. Han drog till med att det är sexistiskt att bry sig om regissörens kön; filmens kvalitet måste få avgöra.

Annonser

10 thoughts on “Filmkväll

 1. Jag känner igen det där med att ha svårt att hitta filmer man vill se. Jag har helt enkelt bara tröttnat på filmer som handlar om män och män och män (och sen kanske nån kvinna finns där för att se bra ut och agera kärleksintresse). Jag vill gärna ha en kvinna i nån av huvudrollerna, helst flera, och det är förvånansvärt svårt att hitta ibland.

  • Men även om huvudrollen är en tjej kan det vara svårt att identifiera sig med henne om regissören är en man tycker jag. Hon blir ofta för perfekt då, och för lite människa.

 2. Det här är ett så fantastiskt exempel – en enkel scen ur vardagen som säger allt om varför feminismen är ett måste!

  Självklart då att du är med i veckans FeministPepp – för att du skriver sånt som alla borde läsa!
  Läs mer här: http://calleism.wordpress.com/feministpepp/
  och hjälp oss gärna att sprida pepp till andra feministiska bloggar!
  SysterPeppKram!

 3. För höga krav? Kära nån, så dumt! Det låter dessutom nästan som om en film inte skulle kunna vara bra om den hade en kvinnlig regissör. Nu är ju antalet kvinnliga regissörer visserligen sorgligt få, det är väl dessutom bara en (Kathryn Bigelow) som fått en Oscar för bästa regi. Känns lite typiskt att den filmen handlade om något så macho som bombdesarmerare, även om den är riktigt bra. Fast filmbranschen behöver en uppryckning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s